Nieuws2018-05-08T20:57:51+00:00

Prijsvraag groot succes!!

Wat is er veel belangstelling geweest voor de prijsvraag! Er waren 45 inzendingen. Een signaal dat de invulling van het Rensenpark echt leeft en de aandacht heeft. Een onafhankelijke jury, samengesteld uit vier deskundige juryleden, heeft alle inzendingen bekeken. En is gekomen tot vijf nominaties. Alle vijf genomineerden hebben inmiddels bericht gekregen en zijn uitgenodigd hun idee verder persoonlijk toe te lichten. Dat biedt de mogelijkheid aan de jury om […]

Indienen ideeën voor prijsvraag nu mogelijk

De Stichting Jaap en Aleid Rensen (Stichting JAR) nodigt inwoners van de gemeente Emmen uit deel te nemen aan een ideeënprijsvraag voor het Rensenpark.

Ook mensen die geen inwoner zijn van Emmen, maar die zich verbonden voelen met het oude Noorderdierenpark, kunnen deelnemen.
De prijsvraag wordt georganiseerd in samenwerking met de gemeente Emmen. […]

Prijsvraag Rensenpark

De Stichting JAR organiseert in mei een prijsvraag voor goede ideeën voor het Rensenpark.  De winnende ideeën krijgen een (geld)prijs. Bovendien onderzoekt de stichting JAR, samen met de gemeente Emmen, of het idee ook gerealiseerd kan worden. De prijsvraag is bedoeld voor kleinschalige initiatieven die passen bij de bestaande ruimtelijke kwaliteit van het Rensenpark of daar een nieuwe dimensie aan toevoegen. Voor meer informatie over de prijsvraag, klik HIER.

Het is een feit: mensenpark heet vanaf nu Rensenpark

Op 27 februari 2018 is de nieuwe naam “Rensenpark” officieel bekend gemaakt. Daartoe onthulden wethouder Jisse Otter en Jaap Rensen het welkomstbord bij de entree van het park. De naam is eerbetoon aan Jaap en Aleid Rensen die het Noorder Dierenpark in Emmen op de kaart hebben gezet als topattractie met landelijke uitstraling.